Zatímco na zakázku navržený 5G modem bude pravděpodobně vyroben partnerskou společností Apple pro výrobu čipů TSMC, finální fázi balení mohou zajistit jiní dodavatelé.



Tchajwanská společnost DigiTimes dnes oznámila, že ASE Technology a Amkor Technology by mohly zajistit balení modemových čipů. Tyto dvě společnosti již mají zkušenosti s balením modemových čipů Qualcomm, uvádí zpráva. Qualcomm je v současné době výhradním dodavatelem 5G modemů pro zařízení Apple, včetně celé řady iPhone 14, ale Apple navrhuje svůj vlastní 5G čip jako náhradu.

Minulý měsíc generální ředitel Qualcommu Cristiano Amon řekl, že očekává, že 5G modem Apple bude připraven v roce 2024, ale Mark Gurman z Bloombergu uvedl, že může trvat až tři roky, než Apple zcela přejde na vlastní 5G modem. První zařízení, které bude vybaveno vlastním 5G modemem společnosti Apple, je iPhone SE čtvrté generace, který bude pravděpodobně vydán kolem března 2024. Není jasné, jak by si modem společnosti Apple vedl ve srovnání s modemy Qualcomm, ale přechod na vlastní modem by pravděpodobně časem snížilo výrobní náklady Applu.