Společnost Eve Systems představila novou chytrou zásuvku Eve Energy s podporou standardu Matter, která je jejím prvním zařízením, které obsahuje podporu tohoto standardu.



Dříve byl standard Matter v produktech Eve k dispozici pouze prostřednictvím beta aktualizace. Nová zásuvka Eve Energy je od dneška k dispozici v Severní Americe, Evropě a Velké Británii. 17. dubna je také oficiálním datem vydání aktualizace od Eve, která bude obsahovat podporu Matter. Existující zařízení Eve Energy, Eve Door and Window a Eve Motion Sensor budou moci být pomocí aplikace Eve pro iPhone a iPad aktualizovány na Matter.

Matter je nový standard pro chytrou domácnost, který používají Apple, Google, Samsung, Amazon a další. Umožňuje interoperabilitu mezi platformami pro chytrou domácnost, takže chytrá zásuvka Eve Energy s podporou Matter může být například přidána do nastavení HomeKit a Google Home, pokud jsou k dispozici příslušné rozbočovače. Díky podpoře více platforem mohou být příslušenství ovládána jak pomocí iPhonů, tak pomocí telefonů s operačním systémem Android. Eve Energy s Matter je k dispozici k zakoupení na webových stránkách Eve a brzy se dostane také do prodejen Apple.