V macOS Ventura aplikace Mail automaticky přidá do vašeho e-mailu náhled s odkazem, když vložíte webovou adresu. V dnešním článku si ukážeme, jak můžete tento náhled deaktivovat, pokud vám nevyhovuje.



Když vložíte webový odkaz do zprávy v macOS Monterey, v obsahu se zobrazí pouze webová adresa, takže příjemce nemá žádné informace o tom, na co je odkazováno kromě toho, co je zahrnuto v adrese URL. Naproti tomu ‌v macOS Ventura‌ aplikace Mail vkládá do e-mailů náhledy odkazů. Náhledy odkazu převedou webovou adresu na vizuální snímek propojeného obsahu, takže příjemci uvidí, co je na druhé straně odkazu, než na něj kliknou.

Jak deaktivovat náhledy odkazů v aplikaci Mail na Macu

Jedním ze způsobů, jak odstranit náhled odkazu, je vložit adresu URL přímo do e-mailu a poté kliknout na malou šipku v pravém horním rohu náhledu. Zobrazí se rozbalovací nabídka, která obsahuje možnost Převést na prostý odkaz. Klikněte na ni a náhled zmizí a zůstane pouze URL adresa. Případně klikněte na Upravit na liště nabídky aplikace Mail a vyberte Přidat odkaz…. Tím se otevře dialogové okno se vstupním polem, do kterého můžete zadat svůj odkaz. Po kliknutí na OK se odkaz objeví ve vašem e-mailu bez náhledu. K této možnosti se dostanete také pomocí klávesové zkratky Command-K.