Ve výchozím nastavení WhatsApp předem stahuje přílohy zpráv a mediální položky. Přečtěte si, jak vypnout tato automatická stahování, abyste šetřili baterii a úložiště vašeho iPhonu.



Na rozdíl od Telegramu a dalších aplikací pro zasílání zpráv WhatsApp neobsahuje režim úspory energie. Aplikace standardně stahuje fotografie, videa a další přílohy, takže jsou připraveny, když otevřete zprávu. Naštěstí můžete aplikaci WhatsApp zabránit v automatickém stahování médií a příloh. Tím se sníží aktivita sítě a procesoru, což pomůže šetřit baterii a úložiště vašeho iPhonu.

Jak vypnout automatické stahování médií v aplikaci WhatsApp

  • Otevřete aplikaci WhatsApp.
  • Klepněte na Nastavení ve spodní části.
  • Ze seznamu vyberte Úložiště a data.
  • Pod nadpisem Automatické stahování médií nastavte Fotky, Zvuk, Video a Dokumenty na Nikdy, čímž zabráníte stahování těchto položek.

Další tipy, jak zajistit, aby WhatsApp využíval méně energie

Část Úložiště a data poskytuje další přepínače, které mohou pomoci snížit spotřebu dat a energie. Například ti, kteří preferují provádění hlasových hovorů přes WhatsApp, by měli vypnout Používat méně dat pro hovory. Lidé, kteří posílají mnoho obrázků a videí, by také měli zvážit nastavení možnosti Kvalita nahrávání médií na Spořič dat. Výchozí nastavení označené Auto odesílá větší obrázky a videa ve vyšší kvalitě, jejichž nahrávání trvá déle, což zatěžuje baterii vašeho iPhonu.