Počínaje březnem Apple zvýšil ceny za výměnu baterií pro iPhone. Ať už vás jen zajímá, jak je na tom baterie vašeho iPhonu, nebo máte problémy s výdrží baterie nebo neočekávaným vypnutím, je snadné zkontrolovat stav v Nastavení.



Níže se budeme zabývat tím, jak zjistit stav baterie iPhonu, tipy, kdy je čas na výměnu a další. Pokud kupujete nový iPhone každý rok nebo dva, neměli byste mít problém s vybitou baterií. Ale pro ty, kteří mají iPhony staré dva roky nebo starší, se proces vyměnění baterie v určitém okamžiku stane nevyhnutelným kvůli chemickému stárnutí spolu s tím, kolik nabíjecích cyklů jste provedli.

Jak zjistit stav baterie iPhonu

  • Otevřete na svém iPhonu aplikaci Nastavení.
  • Přejeďte dolů a klepněte na Baterie.
  • Nyní zvolte Kondice baterie a nabíjení.
  • Aktuální kapacita baterie je zobrazena nahoře.

Kdy byste měli vyměnit baterii iPhonu?

Když vaše baterie klesne pod 80 % své původní kapacity, možná budete chtít zvážit její výměnu. Totéž platí, pokud se zobrazí upozornění na vybitou baterii nebo pokud baterie nevydrží nabitá. V části Kondice baterie a nabíjení zobrazené výše byste měli vidět varování, pokud je stav baterie zhoršený a pokud to způsobuje problémy, jako jsou neočekávané vypnutí nebo neschopnost udržet špičkový výkon.

Apple říká, že baterie iPhonu jsou navrženy tak, aby si zachovaly až 80 % své původní kapacity po 500 úplných nabíjecích cyklech při provozu za normálních podmínek. Když baterie klesne pod 80 % své původní kapacity, může se automaticky použít funkce zvaná „řízení výkonu“. To pomáhá předcházet neočekávaným vypnutím. Pokud se zobrazí zpráva, že stav baterie je zhoršený, obraťte se na podporu Apple nebo na autorizovaného poskytovatele služeb Apple.