Někteří zaměstnanci Applu se obávají o budoucnost připravovaného AR/VR headsetu, uvádí nová zpráva společnosti The New York Times. Podle osmi současných a bývalých zaměstnanců Applu se počáteční nadšení kolem zařízení změnilo ve skepsi.



AR/VR headset první generace je údajně považován za most k budoucím produktům, které vyžadují technologické průlomy, ale mnoho zaměstnanců má údajně obavy z ceny zařízení, užitečnosti a neověřeného trhu. Někteří zaměstnanci z projektu odešli kvůli pochybám o jeho potenciálu, zatímco jiní byli vyhozeni kvůli nedostatečnému pokroku v některých funkcích zařízení, včetně Siri. Nespokojenost se prý vztahuje i na členy vedení Applu, z nichž někteří zpochybnili vyhlídky tohoto zařízení. Headset byl zjevně představen 100 nejlepším manažerům Applu prostřednictvím videa před pěti lety, které vytvořil Jony Ive.

Video zachycovalo muže v londýnském taxíku s headsetem, jak volá své ženě do San Francisca a sdílí pohledy na Londýn. The New York Times znovu potvrdil předchozí zprávy, že headset bude obsahovat baterii montovanou na bok, kamery směřující ven, dva 4K displeje, dioptrické čočky pro nositele brýlí a další. K dispozici bude také vlastní televizní obsah ve vysokém rozlišení od hollywoodských filmařů včetně Jona Favreaua. Zařízení nabídne také nástroje pro umělce, designéry a inženýry, které umožní kreslení a úpravu obrázků ve 3D prostoru. Chybět nebudou ani aplikace pro úpravu videa virtuální reality pomocí gest rukou. V důsledku toho se očekává, že produkt osloví podniky a designérské společnosti více než běžné spotřebitele.