Podle tchajwanské publikace DigiTimes budou nové Apple Watch Ultra s microLED displejem vydány v roce 2024 nebo 2025. Zpráva tvrdí, že Apple plánuje rozšířit tuto technologii i na iPhony, iPady a MacBooky.



Zpráva opakuje, že Apple aktivně vyvíjí technologii microLED od doby, kdy v roce 2014 koupil kalifornskou společnost LuxVue. Vzhledem k tomu, že výroba microLED displejů je i nadále náročná, výrobní náklady jsou vyšší, a proto Apple začne tuto technologii zavádět s Apple Watch Ultra před většími zařízeními. Evropská společnost OSRAM bude primárním dodavatelem microLED čipů pro Apple, ale podle zprávy by se společnosti, jako je Epistar, mohli do roku 2026-2027 stát dalšími dodavateli microLED čipů.

O nových Apple Watch Ultra s microLED displejem se zmínilo několik zdrojů, včetně generálního ředitele Display Supply Chain Consultants Rosse Younga, Marka Gurmana z Bloombergu a analytika Haitong International Securities Jeffa Pu. Gurman řekl, že přechod na microLED by mohl začít do konce roku 2024, ale poznamenal, že by se to mohlo zpozdit až do roku 2025. Young také uvedl rok 2025. Pu řekl, že nové Apple Watch Ultra budou pravděpodobně obsahovat větší 2,1palcový displej a technologie microLED umožní vyšší jas ve srovnání se stávajícími modely Apple Watch s OLED displeji. Aktuální Apple Watch Ultra mají přibližně 1,9palcový displej.