Herní společnost Niantic dnes oznámila, že její nejnovější očekávaná hra Peridot, bude vydána v úterý 9. května. Peridot je hra s virtuálními domácími mazlíčky na téma Tamagotchi.



Stejně jako ostatní hry od Nianticu se jedná o titul s rozšířenou realitou, který vás vybízí k procházkám se svými mazlíčky ve skutečném světě, kde můžete sbírat předměty, objevovat nová místa a fotografovat. Hra se synchronizuje s aplikací Zdraví, aby hráči mohli učinit pokrok, i když je aplikace zavřená. „Objevte fantastický svět Peridot, kde chováte jedinečná rozkošná stvoření a staráte se o ně. Po tisících letech spánku se Peridoti probouzejí do naprosto odlišného světa, než ve kterém žili, a potřebují naši pomoc, abychom je ochránili před vyhynutím.“ Hráči mohou vychovat peridoty od narození, krmit je, hrát si s nimi, učit je triky a další. Kromě prozkoumávání míst v reálném světě a odhalování předmětů je tu i chovatelská část, ve které můžete odemknout nové typy Peridotů.

Hráči mohou spolupracovat na rozšíření dostupných druhů Peridotů a Niantic říká, že existují nekonečné možnosti. Samotní Peridoti budou vytvořeny podle existujících zvířat a mytologických stvoření, jako jsou gepardi, draci, jednorožci a další. Niantic poprvé oznámil Peridot loni na jaře, takže hra je ve vývoji více než rok. Niantic je nejlépe známý pro svoji hru Pokémon GO, ale společnost také vyvinula Ingress a nyní již neexistující hru Harry Potter: Wizards Unite, která se nebyla oblíbená u uživatelů. Harry Potter: Wizards Unite byl ukončen 31. ledna 2022. Uživatelé, kteří mají o Peridot zájem, se mohou ode dneška předběžně zaregistrovat v App Store.