Apple se v poslední době snaží, aby ukázal, že se společnost zajímá o hry, zejména pokud jde o Mac. Skutečné postupy společnosti však ukazují, že pokud chce společnost  skutečně vytvořit Mac jako herní platformu, musí se ještě mnoho věcí změnit.



V pondělí spoluzakladatel společnosti Panic Cabel Sasser odhalil, že populární hra “Untitled Goose Game” byla dvakrát zamítnuta v Mac App Store. Untitled Goose Game je multiplatformní hra vydaná v roce 2019, která se rychle stala velmi populární, protože spočívá v tom, že hráč ovládá husu, manipuluje s předměty a doplňuje seznam výzev. Hra byla široce uznávaná kritiky a získala několik ocenění. Untitled Goose Game vydala společnost Panic – která je známá vytvářením mnoha dobrých aplikací pro macOS, jako jsou Transmit a Prompt.

Z tohoto důvodu vývojáři považovali za rozumné zpřístupnit hru na Mac App Store pro uživatele macOS. Ale věci se nevyvíjely tak, jak očekávali. Jak řekl Sasser v příspěvku na Mastodon (přes Daring Fireball), Apple dvakrát odmítl verzi Untitled Goose Game pro macOS. Nejprve byla hra zamítnuta, protože recenzent si myslel, že hráč nemůže přeskočit kredity. Hra byla odeslána ke kontrole podruhé, ale opět ji Apple odmítl. Sasser řekl, že v té době se vývojáři prostě vzdali a hru již ke kontrole znovu neodeslali. Hra je dostupná pro uživatele macOS přes Steam a Epic Games Store.