Řada iPhone 15 bude oficiálně podporovat pouze příslušenství USB-C, které bylo certifikováno vlastním programem společnosti Apple Made for iPhone (MFi), což potenciálně omezuje funkčnost příslušenství neschváleného společností Apple.



Od roku 2012 obsahují příslušenství pro zařízení Apple malý integrovaný obvod, který potvrzuje jejich pravost. Například nabíjecí kabely třetích stran necertifikované MFi tento čip nemají, což často vede k varování „Toto příslušenství není podporováno“ na připojených zařízeních Apple. Všeobecně se očekává, že Apple vymění port Lightning za port USB-C na modelech iPhone 15 a začátkem tohoto měsíce se z Číny objevily zprávy, že port USB-C bude mít ověřovací čip. ShrimpApplePro nyní tuto zprávu potvrzuje tvrzením, že Foxconn již vyrábí příslušenství, jako jsou sluchátka EarPods a kabely, které odpovídají certifikaci Apple.

Autentizační čip má zákazníky povzbudit k nákupu originálního příslušentství, zatímco Apple dostává provizi za příslušenství s certifikací MFi a program MFi usnadňuje odhalení padělaného a potenciálně nebezpečného příslušenství. Navzdory těmto výhodám existuje obava, že by Apple mohl použít program MFi k omezení funkcí, jako je rychlé nabíjení a vysokorychlostní přenos dat na kabely certifikované MFi. A to je přesně to, co AppleShrimpPro věří, že bychom měli očekávat. „Kabely bez MFi budou softwarově omezeny v datové a nabíjecí rychlosti,“ uvedl v následném tweetu.