GSC Game World, ukrajinské studio vyvíjející hru S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, říká, že jej postihl hackerský útok a že hackeři vyhrožují vydíráním společnosti, podle prohlášení sdíleného v neděli na Twitteru.



„Nedávno byl hacknut účet našeho zaměstnance pro aplikaci pro kolektivní práci s obrázky,“ napsal GSC Game World v prohlášení. „Hackeři vyhrožují, že získaná data použijí k vydírání a zastrašování,“ uvedlo studio. Zjevně to není první kyberbezpečnostní hrozba, které tým čelil. „Už více než rok snášíme neustálé kybernetické útoky,“ uvedl GSC Game World. „Čelili jsme vydírání, agresi, hackerským útokům, pokusům odradit hráče a fanoušky a snahám poškodit vývojový proces nebo pověst naší společnosti.“

Uživatel na ruské sociální síti VK říká, že má materiály o hře. Uživatel bude sdílet detaily příběhu, mapy a další obsah ze hry, pokud GSC Game World nesplní jeho požadavky do 15. března. Hacker chce, aby se GSC Game World omluvil hráčům v Bělorusku a Rusku, odblokoval účet ve hře Discord a lokalizoval S.T.A.L.K.E.R. 2 v ruštině. (Podle stránky hry na Steamu má hra pouze mluvený zvuk v angličtině a ukrajinštině, i když bude mít titulky v ruštině.) GSC Game World výrazně ovlivnila rusko-ukrajinská válka, někteří vývojáři se přesídlili do Prahy a společnost pravidelně zveřejňuje tweety o své hrdosti na tuto zemi.