S vydáním Stage Manageru měli uživatelé iPadu konečně pocit, že jsme dostali funkci, která byla vytvořena k tomu, aby se iPad stal náhradou počítače. Ale vzhledem k tomu, že funkce byla kvůli problémům zpožděna až do iPadOS 16.2, kolik uživatelů ji skutečně používá?



Stage Manager byl původně oznámen na WWDC 2022 pro uživatele iPadů s čipy Apple Silicon. Apple jej předvedl jako nový způsob multitaskingu s vaším iPadem. Ale když byla vydána beta verze iPadOS 16, bylo s touto funkcí mnoho problémů. iPad se neustále restartoval a některé aplikace se ani neotevřely. Apple tedy nakonec vydání odložil až na iPadOS 16.2. Jakmile společnost opravila chyby a problémy, Stage Manager a rozšířená podpora monitoru se staly extrémně užitečnými.

I když považujeme funkci Stage Manager za stabilní s iPadOS 16.2 a novějším, je jasné, proč funkci nepoužívá tolik lidí. Hlavním problémem je naučit se s ní pracovat. Pokud nejste ochotni strávit čas učením se, jak používat tyto nové funkce, většina lidí raději přejde na macOS, protože je známý. Většina lidí ví, jak používat plovoucí okna na Macu, ale málokdo je ví, jak je používat na iPadu. I když se nám Apple snaží poskytnout lepší multitasking, selhává v povědomí a vzdělávání o této funkci. Navíc ne všechny iPady tuto funkci podporují, což může být dalším problémem.

Stage Manager je kompatibilní s:

  • iPad Pro s čipem M1 a M2
  • iPad Air s čipem M1
  • iPad Pro 2018 a 2020 (bez podpory externího displeje)
  • Pouze čtyři aplikace najednou
  • Minimalizace a zavírání aplikací je trochu matoucí
  • Najednou lze přehrávat pouze jeden zdroj zvuku