CEO společnosti Meta Mark Zuckerberg oznámil novou funkci pro aplikaci WhatsApp, která je navržena tak, aby administrátorům poskytla větší kontrolu nad tím, kdo se může ke skupině připojit. 



Zuckerberg také představil funkci, která uživatelům usnadňuje zjištění, které skupiny mají s někým společné. Společnost tvrdí, že chtěla dát administrátorům větší kontrolu nad jejich soukromím, a proto vytvořila jednoduchý nástroj, který administrátorům umožňuje rychle rozhodnout, kdo se může ke skupině připojit. Když se správce rozhodne sdílet odkaz na pozvánku své skupiny nebo zpřístupnit svou skupinu, může nyní přistupovat ke všem žádostem na jednom místě a spravovat, koho pustit dovnitř. Díky této nové funkci mohou správci kliknout na „X“ nebo zaškrtnutí pro odmítnutí nebo schválení uživatele.

WhatsApp říká, že chce také uživatelům usnadnit zjištění, které skupiny máte s někým společné. Aplikace nyní umožňuje vyhledat jméno kontaktu, abyste viděli své společné skupiny. Novou funkci můžete použít, pokud si chcete zapamatovat název skupiny, o které víte, že ji s někým sdílíte, nebo pokud chcete vidět skupiny, ve kterých jste oba. Obě nové funkce se začnou zavádět během následujících týdnů.