Zdá se, že Twitter není spokojený s rychlým úspěchem aplikace Threads, která byla vydána včera. Do aplikace Threads se přihlásilo více než 30 milionů uživatelů za méně než 24 hodin, což z ní dělá dosud největší hrozbu pro Twitter.



Podle Semaforu právník Twitteru Alex Spiro včera poslal generálnímu řediteli společnosti Meta Marku Zuckerbergovi dopis, v němž společnost Meta obviňuje ze systémové, úmyslné a zákonné zpronevěry obchodních tajemství Twitteru. Twitter tvrdí, že Meta najala desítky bývalých zaměstnanců Twitteru, kteří měli a nadále mají přístup k obchodním tajemstvím Twitteru a dalším důvěrným informacím. Společnost dále říká, že zaměstnanci nesprávně uchovávali dokumenty a elektronická zařízení Twitteru a že toho Meta využila k tomu, aby tito pracovníci vyvinuli aplikaci Threads rychleji.

Když Elon Musk převzal funkci generálního ředitele Twitteru, propustil tisíce zaměstnanců, kteří si pak museli hledat práci. Je pravděpodobné, že někteří z těchto zaměstnanců přešli do společnosti Meta. V dopise  se uvádí, že Twitter plánuje prosadit svá práva duševního vlastnictví, přičemž společnost požaduje, aby Meta podnikla okamžité kroky k zastavení používání jakýchkoli obchodních tajemství Twitteru. Twitter žádá společnost Meta, aby uchovala všechny dokumenty, které by mohly být relevantní pro budoucí spor, což naznačuje, že Twitter možná plánuje v budoucnu podat žalobu.