Zatímco iPadOS 17 obsahuje téměř všechny funkce, které jsou dostupné v iOS 17, existuje také několik funkcí navržených speciálně pro větší displej iPadu. V dnešním článku si ukážeme nejlepší nové funkce dostupné pro ‌iPad‌ v iPadOS 17‌.



5 nejlepších funkcí iPadOS 17

  • Aktualizovaná zamykací obrazovka – V ‌iPadOS 17‌ získává ‌iPad‌ možnost přizpůsobení zamykací obrazovky, které byly součástí iOS 16. Uživatelé ‌iPadOS 17‌ si mohou vybrat vzhled data a času, vybrat různé možnosti tapety optimalizované pro iPad a mít více obrazovek pro různé režimy soustředění.
  • Widgety a živé aktivity – Živé aktivity jsou nyní podporovány na uzamčené obrazovce‌, takže můžete sledovat minutky, objednávky jídla, sportovní hry a další. Widgety na zamykací obrazovce a na domovské obrazovce jsou interaktivní a umožňují vám zapnout světla, přehrát skladbu, označit připomínku jako dokončenou a další přímo z widgetu, aniž byste museli otevírat aplikaci.
  • Aplikace Zdraví – Aplikace Zdraví je k dispozici na ‌iPadu‌ a zobrazuje podrobné údaje o zdraví. Aplikace je optimalizována pro displej ‌iPadu‌ s aktualizovaným zobrazením a interaktivními grafy pro kategorie jako Trendy a Nejdůležitější.
  • Doplňování PDF a poznámek – Vylepšené automatické vyplňování umožňuje ‌iPadu‌ identifikovat pole v PDF nebo naskenovaném dokumentu, takže z karet kontaktů lze přidat jména, adresy, telefonní čísla, e-mailové adresy a další informace. K dispozici je také nová funkce pro spolupráci na souborech PDF s ostatními přímo prostřednictvím aplikace Poznámky. Aplikace Poznámky byla vylepšena pro soubory PDF a soubory PDF se zobrazí v plné šířce pro rychlé zapisování poznámek pomocí Apple Pencil.
  • Aktualizace Stage Manager – Při používání Stage Manager lze libovolně měnit velikost oken, přemisťovat je a umisťovat kdekoli na obrazovce. ‌Stage Manager‌ také podporuje externí kameru, jako je ta na Studio Display pro FaceTime a konferenční hovory.