Uživatelé Twitteru se v posledních měsících potýkají s mnoha problémy, ale minulý víkend se situace ještě zhoršila poté, co se společnost rozhodla omezit počet tweetů, které uživatelé mohou vidět za den.



Aby toho Meta využila, nyní potvrdila, že Threads – její přímý konkurent Twitteru – bude vydána koncem tohoto týdne. V pondělí byla v App Store zpřístupněna stránka, která uživatelům umožňuje předobjednat si aplikaci Threads. Stejná stránka potvrzuje, že aplikace bude vydána 6. až 7. července (v závislosti na zemi, ve které uživatel žije). Meta také spustila novou webovou stránku s odpočítáváním před vydáním. Meta už nějakou dobu pracuje na této aplikaci. Threads, vyvinutý pod značkou Instagram, si klade za cíl být přímým konkurentem Twitteru a umožnit uživatelům sdílet text, fotografie a videa.
„Aplikace Threads je místo, kde se lidé scházejí, aby diskutovali o všem, od témat, která vás dnes zajímají, až po to, co bude trendy zítra.“

„Ať už vás zajímá cokoli, můžete sledovat a spojit se přímo se svými oblíbenými tvůrci a ostatními, kteří milují stejné věci – nebo si vybudovat vlastní věrné příznivce a sdílet své nápady, názory a kreativitu se světem,“ říká popis aplikace. Přestože Threads vychází z Instagramu, bude mít vlastní aplikaci. Očekává se, že uživatelé s účtem na Instagramu se budou moci připojit k nové platformě pouhým klepnutím. Některé podrobnosti jsou však stále nejasné – například to, zda uživatelé budou moci přistupovat k Threads prostřednictvím webového prohlížeče. Dalším detailem, který je třeba mít na paměti, je, že alespoň prozatím není k dispozici verze pro iPad.