Systém macOS neobsahuje správce schránky a některým uživatelům může chybět nástroj k načtení části textu nebo něčeho jiného, co si během dne zkopírovali a vložili. Aplikace Paste tento problém řeší – a tento týden získala obrovskou aktualizaci s novými funkcemi a novým rozhraním.



Aplikace Paste sleduje vše, co jste zkopírovali na svém Macu. Aby však bylo vše intuitivnější, nabízí aplikace barevné rozhraní s velkými náhledy, které vám usnadní identifikaci položek, které chcete načíst ze schránky. Můžete například dokonce třídit položky schránky do kategorií. Náhledy také zobrazují ikonu aplikace, ze které daná položka pochází. A můžete se rozhodnout zkopírovat kteroukoli z těchto položek znovu a vložit je kamkoli budete chtít. S novou verzí lze snadno změnit velikost rozhraní a je snazší se v něm orientovat.

„Ať už chcete více položek nebo potřebujete větší náhledy, Paste se přizpůsobí vašim potřebám. Není to jen o flexibilitě, je to o vytvoření pracovního prostoru, který zvyšuje produktivitu,“ říká vývojář. K dispozici jsou například nové klávesové zkratky a uživatelé si je mohou také přizpůsobit. A s vyhledávacím polem je nalezení položky ve schránce snazší než kdy předtím. Pro ty, kteří se zajímají o soukromí, data jsou zpracovávána a ukládána na zařízení. Pokud se rozhodnete povolit synchronizaci s jinými zařízeními, Paste používá iCloud k synchronizaci vašich dat, takže vaše schránka je v bezpečí a nikdy se neposílá na neznámé servery. Další podrobnosti o tom, jak aplikace zachází s ochranou osobních údajů, naleznete zde. Aplikaci Paste si můžete stáhnout z App Store.