Dočasné fotografie a videa známá jako Příběhy jsou dnes všude. Tato funkce se stala populární díky aplikacím jako je Snapchat a Instagram, a zdá se, že každá sociální síť se rozhodla mít svou vlastní verzi Příběhů.



A pokud nejste fanouškem této funkce, vyhnout se jí bude ještě těžší. Generální ředitel Telegramu Pavel Durov tento týden oznámil, že aplikace Telegram bude velmi brzy obsahovat příběhy. Ve zprávě sdílené na svém kanálu Telegram Durov uvedl, že více než polovina uživatelů požaduje tuto funkci. „Zpočátku jsme byli proti, protože příběhy jsou už všude. Telegram by však nebyl Telegramem, kdybychom nenaslouchali našim uživatelům a neinovovali stávající formáty,“ uvedl Durov. Jak tedy budou Příběhy fungovat? No, skoro stejně, jak byste čekali. Uživatelé budou moci sdílet fotografie a videa, které po chvíli zmizí. Telegram se však snaží o víc než jeho konkurenti. Uživatelé si například mohou vybrat, zda platnost příběhu vyprší po 6, 12, 24 nebo 48 hodinách. U většiny aplikací Příběhy zmizí po 24 hodinách.

A zatímco v aplikaci Instagram můžete zveřejnit příběhy buď pro veřejnost nebo pro blízké přátele, Telegram uživatelům umožní vytvářet seznamy s různými kontakty pro každý příběh. To znamená, že můžete sdílet konkrétní příběh se svými nejlepšími přáteli a další jen pro své spolupracovníky. Rozhraní je podobné tomu, co najdete v jiných aplikacích, které již příběhy nabízejí, se seznamem dostupných příběhů v horní části seznamu chatů. Uživatelé budou mít možnost reagovat a odpovědět na příběh. Příběhy v aplikaci Telegram budou k dispozici od příštího měsíce.