Apple již téměř deset let intenzivně investuje do vývoje své vlastní technologie MicroLED, aby se odpoutal od Samsungu jako dodavatele, uvádí nová zpráva společnosti The Information.



Vývoj MicroLED displejů Applu údajně trval mnohem déle, než se očekávalo, což jej přinutilo prohloubit své vazby se Samsungem, dokud nebude technologie připravena. MicroLED nabízí lepší odolnost, účinnost, jas, dynamický rozsah a pozorovací úhly ve srovnání se stávajícími technologiemi, jako je OLED. Apple zjevně plánoval pro ‌iPhone‌ X, který byl vydaný v roce 2017, použít spíše MicroLED než OLED, ale jeho vysoké výrobní náklady a problémy s vývojem vedly k tomu, že přechod na novou technologii se posunul. Apple stále údajně plánuje představit své první Apple Watch s MicroLED displeji příští rok, přičemž displeje pravděpodobně dodají LG a Sharp, nikoli Samsung.

Společnost původně plánovala představit první Apple Watch s MicroLED displejem ještě letos, ale znovu se potýkala s potížemi s vývojem. Navzdory tomu se zaměstnanci Applu údajně obávají, že technologie MicroLED nebude v dohledné době připravena pro větší zařízení, jako jsou ‌iPhone‌ a iPad. Některé budoucí produkty Apple, jako je Vision Pro a skládací ‌iPad‌, mají být dodávány společnostmi jako Sony, LG a BOE ve snaze odpoutat se od Samsungu, ale některá zařízení, jako jsou iPady a ‌iPhony‌ budou v dohledné budoucnosti stále závislé na Samsungu. Samsung je prý vůči Applu velmi nedůvěřivý a často odmítá odpovídat na otázky související s jeho technologií.