Apple se nedávno odvolal k Nejvyššímu soudu USA, aby zrušil rozhodnutí soudkyně Yvonne Gonzalez Rogersové v případu proti Epic Games. Podle rozhodnutí soudkyně by společnost byla nucena provést určité změny v pravidlech App Store.



Okresní soud však Applu dovolil pozdržet změny, dokud nebude odvolání projednáno Nejvyšším soudem. Jak uvedl The Verge, společnosti Apple byl schválen návrh na pozastavení rozhodnutí odvolacího soudu, který by společnost donutil umožnit vývojářům prodávat obsah v aplikacích pomocí platforem třetích stran, i když jsou tyto aplikace distribuovány prostřednictvím App Store. Takové rozhodnutí by výrazně ovlivnilo zisky Applu, protože společnost účtuje 30% provizi za prodej aplikací a nákupy v aplikaci.
Rozhodnutí přišlo poté, co společnost Epic Games zažalovala Apple a obvinila jej z protisoutěžních praktik. Ačkoli soudkyně rozhodla, že Apple nebude nucen vrátit Fortnite zpět do App Store, společnost bude muset zmírnit své pokyny pro nákupy v aplikaci. Díky dnešnímu rozhodnutí bude mít Apple více času, než bude muset tyto změny implementovat.