AirTag jistě pomáhá mnoha lidem po celém světě najít jejich ztracené předměty, zejména ztracená zavazadla na letištích. Tentokrát si však cestující jménem John Lewis jednoduše zapomněl peněženku v letadle American Airlines. 



Ačkoli letecká společnost tvrdí, že nemohla peněženku najít, Lewis viděl díky AirTagu, že peněženka letěla do 35 různých měst. Jak sdílel cestující na svém osobním twitterovém účtu, zapomněl si peněženku v letadle poté, co se let zpozdil, aby stihl navazující let po hodinovém zpoždění svého prvního letu. Najít ztracené předměty v situacích, jako je tato, není zrovna snadné, ale Lewis si dal AirTag do peněženky. S AirTagem mohou uživatelé vidět polohu svých předmětů prostřednictvím sítě Find My, která využívá zařízení Apple ke sdílení jejich polohy s vlastníkem AirTagu. Jak se očekávalo, Lewis přesně viděl, kde je jeho peněženka, ale American Airlines mu řekla, že ji ani po vyčištění letadla nemohli najít.

„Jsem schopen vysledovat svou peněženku a je stále v letadle a od úterý se dostala do více než 35 měst,“ uvedl. Několikrát kontaktoval leteckou společnost, ale ta trvala na tom, že netuší, kde peněženka je. „Říkali, že letadlo důkladně vyčistili, ale jak můžete důkladně vyčistit letadlo, když je peněženka stále v letadle a ještě jste ji nedostali?“ Poté, co se na Twitteru obrátil na American Airlines, letecká společnost požádala cestující o další podrobnosti o aktuálním umístění peněženky. Tweet ze včerejška však naznačuje, že společnost zatím ztracenou peněženku stále nenašla.