Ať už vás jen zajímá stav baterie vašeho iPhonu, nebo máte problémy s výdrží baterie nebo neočekávaným vypnutím, můžete to snadno zkontrolovat. V dnešním článku si ukážeme jak na to a kdy je čas na výměnu baterie.



Pro ty z vás, kteří mají iPhony staré dva roky nebo starší, se výměna baterie v určitém okamžiku stane nutností kvůli chemickému stárnutí spolu s tím, kolik nabíjecích cyklů baterie absolvovala.

Jak zjistit stav baterie iPhonu

  • Otevřete aplikaci Nastavení.
  • Přejeďte dolů a klepněte na Baterie.
  • Nyní zvolte Kondice baterie a nabíjení.
  • Vaše aktuální kondice baterie je zobrazena nahoře.

Kdy byste měli vyměnit baterii iPhonu?

Když kondice baterie klesne pod 80 % své původní kapacity, měli byste zvážit její výměnu. Totéž platí, pokud se zobrazí upozornění na vybitou baterii nebo pokud baterie neudrží nabítý stav. V části Kondice baterie a nabíjení zobrazené výše byste měli vidět varování, pokud je stav baterie zhoršený a pokud to způsobuje problémy, jako jsou neočekávané vypnutí nebo neschopnost udržet špičkový výkon. Apple říká, že baterie iPhonu jsou navrženy tak, aby si zachovaly až 80 % své původní kapacity po 500 úplných nabíjecích cyklech při provozu za normálních podmínek. Když baterie iPhonu klesne pod 80 % své původní kapacity, může se automaticky použít funkce zvaná „řízení výkonu“. To pomáhá předcházet neočekávaným vypnutím.