Threads, alternativní aplikace k Twitteru, byla oficiálně vydána. Ale uživatelé, kteří uvažují o instalaci aplikace, jen aby si ji vyzkoušeli, by si měli být vědomi toho, že nemůžete smazat svůj profil v aplikaci Threads, aniž byste zároveň smazali svůj účet na Instagramu.



Meta popisuje Threads jako textovou konverzační aplikaci a v tomto přesném formulování je účel. Neznamená to jen to, že se vaše uživatelské jméno na Instagramu přenese do aplikace Threads a že máte možnost sledovat stejné lidi, které sledujete na Instagramu. Znamená to také, že jakmile si vytvoříte profil v aplikaci Threads, neexistuje způsob, jak jej smazat, pokud nechcete smazat také svůj účet na Instagramu.

Pokud chcete z Threads odejít, ale nejste připraveni smazat svůj účet na Instagramu, jedinou další alternativou je „dočasně“ deaktivovat svůj profil Threads. „Svůj profil Threads můžete kdykoli deaktivovat, ale váš profil lze smazat pouze smazáním účtu na Instagramu.“ Pokud tedy nechcete věčný profil Threads na serverech Meta, pak se do Threads neregistrujte. Když deaktivujete svůj profil, vaše příspěvky a interakce s příspěvky ostatních nebudou viditelné, dokud svůj profil znovu neaktivujete. To znamená, že tyto příspěvky budou stále na serverech Threads, pokud je ručně jeden po druhém neodstraníte.