Jeff Pu z Haitong International Tech Research dnes v nové zprávě uvedl, že očekává, že řada iPhone 15 vstoupí do sériové výroby v srpnu, a vyrobeno bude 84 milionů kusů pro druhou polovinu roku 2023.



To je zhruba o 12 % více ve srovnání s loňskou řadou iPhone 14, což naznačuje, že Apple si myslí, že poptávka bude silná. Pu však varuje, že iPhone 15 Pro Max bude mít vyšší cenu než iPhone 14 Pro Max. Na rozdíl od loňského roku očekáváme, že iPhone 15 Pro Max bude mít exkluzivní funkce, které nenajdete na 6,1palcovém iPhonu 15 Pro. Po několik generací měly modely Pro a Pro Max stejné funkce, kromě velikosti obrazovky (a velikosti baterie). To se ale má letos změnit. Například nový periskopický objektiv bude exkluzivní pro iPhone 15 Pro Max.

Když se podíváme dále, Puova zpráva říká, že řada iPhone 16 bude používat novou technologii  pro senzor přiblížení. Technologie „metalens“ může pomoci dramaticky snížit velikost hardwaru snímače Face ID v budoucích iPhonech. Řada iPhone 16 bude také podporovat nejnovější síťový standard WiFi 7. Očekáváme, že Apple oficiálně představí řadu iPhone 15 letos na podzim, pravděpodobně v září.