Říká se, že iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou mít ve srovnání se současnými modely tenčí rámečky kolem displeje, ale tato změna údajně vedla k výrobnímu problému před uvedením zařízení na trh.



V dnešním článku si ukážeme, jaké problémy musel Apple vyřešit a jaký dopad by to mohlo mít na vydání iPhone 15 Pro koncem tohoto roku.

Tenčí rámečky

Několik leakerů sdílelo obrázky a videa údajných předních skleněných panelů pro iPhone 15 Pro a zdá se, že tyto panely mají výrazně tenčí rámečky kolem displeje ve srovnání s iPhone 14 Pro. Očekává se, že rámečky budou mít mírně zakřivený design a iPhone 15 Pro Max by mohl mít vůbec nejtenčí rámečky na jakémkoli smartphonu. Kanál YouTube Unbox Therapy poskytl vedle sebe srovnání rámečků na maketě iPhone 15 Pro Max a iPhone 14 Pro Max. Zatímco většina zpráv tvrdila, že pouze modely vyšší třídy budou mít zmenšený rámeček, dříve přesný leaker známý jako Ice Universe sdílel obrázek, který ukazuje, že iPhone 15 a iPhone 15 Plus mohou mít také mírně tenčí rámečky.

Výrobní problém

Minulý týden Wayne Ma z The Information oznámil, že dodavatelé Applu čelí problémům při sestavování displejů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max s tenčími rámečky, a řekl, že problém by mohl vést k nedostatku dodávek při vydání zařízení v září. Dodal, že problém byl výraznější u modelu iPhone 15 Pro Max. Debby Wu a Takashi Mochizuki z Bloombergu následně oznámili, že došlo k menšímu problému s displeji, ale uvedli, že problém by měl být vyřešen do týdne nebo dvou a nebude mít znatelný dopad na celkovou výrobu.

Další funkce

Kromě tenčích rámečků budou iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max obsahovat port USB-C, titanový rám, přizpůsobitelné tlačítko Akce, rychlejší čip A17 Bionic, vylepšení fotoaparátu, podporu Wi-Fi 6E, zvýšenou paměť RAM, vylepšený čip Ultra Wideband a další.