Aktuální Apple TV 4K byla vydána v listopadu 2022 s čipem A15 Bionic, úložištěm 128 GB, o něco tenčím a lehčím designem, podporou HDR10+, ovladačem Apple TV Remote s portem USB-C, nižší cenou a dalšími drobnými změnami.



Očekává se, že příští rok bude vydána Apple TV 4K nové generace. V dnešním článku si ukážeme, co vše o ní víme.

Rychlejší čip

Podle Marka Gurmana z Bloombergu bude příští Apple TV vybavena rychlejším čipem. Není jasné, který čip bude použit, ale mezi možnosti patří čip A16 Bionic z iPhonu 14 Pro nebo připravovaný čip A17 Bionic, u kterého se očekává, že bude vyroben na základě nejnovějšího 3nm procesu TSMC pro výrazné zlepšení výkonu a energetické účinnosti.

Nižší cena

Analytik Ming-Chi Kuo očekává, že příští Apple TV bude dostupnější než současný model. Přesná cena ovšem není známa. 

Stejný design

Příští Apple TV bude mít podle Gurmana stejný design jako aktuální model. Apple uvedl, že zvýšená energetická účinnost čipu A15 Bionic umožnila odstranění ventilátoru ze současné Apple TV, což má za následek kompaktnější design, který je asi o 12 % tenčí a asi o 50 % lehčí než předchozí model.

Datum vydání 

Apple plánuje vydat další Apple TV v první polovině roku 2024, podle Gurmana, ale v tuto chvíli není znám žádný konkrétní časový rámec. Předchozí modely Apple TV 4K byly uvedeny na trh v listopadu 2022, květnu 2021 a září 2017.