Funkci autoklíče, která je k dispozici na iPhonu a Apple Watch nyní podporují vozy Mercedes-Benz, přičemž konfigurační soubory Apple pro tuto funkci byly aktualizovány s odkazy na Mercedes-Benz, jak si všiml Nicolás Álvarez (prostřednictvím @aaronp613).



Pouze několik výrobců automobilů, včetně BMW, BYD, Genesis, Hyundai a Kia, dosud zavedlo podporu této funkce u vybraných modelů. Tato funkce vám umožní přidat digitální klíč od auta do aplikace Peněženka na vašem ‌iPhonu‌ a Apple Watch a poté můžete uzamknout/odemknout a nastartovat auto, aniž byste potřebovali fyzický klíč. Právě před měsícem se Lotus objevil v konfiguračních souborech Applu jako další připravovaná značka, která bude funkci podporovat.

Mercedes-Benz minulý měsíc oznámil, že nový sedan třídy E bude podporovat funkci, kterou označuje jako Digital Vehicle Key, jako součást svého komfortního balíčku KEYLESS-GO. Digitální klíč lze sdílet až s 16 lidmi, přičemž primární uživatel může konkrétním uživatelům přiřadit určitá práva, jako je pouze povolení přístupu k vozidlu nebo také povolení jeho řízení. V závislosti na technologii přijaté daným výrobcem může být nutné držet zařízení v těsné blízkosti dveří, zatímco jiná vozidla mohou podporovat dálkové zamykání a odemykání.