Funkce Detekce autonehody si opět připisuje záchranu života. Tentokrát muž v Kalifornii v pátek večer sjel z útesu a zřítil se do propasti. V tomto okamžiku se spustila funkce Detekce autonehody na mužově iPhonu 14 a kontaktovala záchranné služby.



Jak uvádí CBS Los Angeles, nehoda se stala na Mt. Wilson Road. Muž sjel z útesu a zřítil se do propasti. Po nárazu iPhone 14 zaregistroval událost jako autonehodu, což spustilo funkci Detekce autonehody. Když tato funkce rozpozná autonehodu, odešle upozornění, které uživateli umožní potvrdit, zda je v pořádku nebo zda potřebuje pomoc. Pokud uživatel neodpoví na toto oznámení do 20 sekund, iPhone automaticky kontaktuje tísňové služby jménem uživatele. V případě této nehody muž neměl signál, takže iPhone použil funkci Tíseň SOS přes satelit ke kontaktování záchranných služeb. 

Stanice Crescenta Valley v Los Angeles přijala hovor kolem 22:30. V tomto okamžiku byly na místo nehody vyslány pátrací a záchranné týmy. Po příjezdu slyšeli muže křičet o pomoc a lokalizovali jeho vozidlo asi 400 stop od silnice. Pomocí vrtulníku spustili dva záchranáře do auta a našli muže krvácejícího z hlavy. „Věřím, že kdybychom neměli včas informace o poloze, pravděpodobně by vykrvácel,“ řekl Mike Leum, jeden z členů záchranářského týmu. „Pořád jsem mu říkal, jaké má štěstí.“