iOS 17 přináší pozoruhodné nové funkce pro komunikaci a přidává novinky do aplikace Telefon a FaceTime. V dnešním článku si ukážeme ty nejzajímavější funkce, které jsou nyní k dispozici.



Kontaktní plakáty

Nyní můžete vytvořit kontaktní plakát, který ostatní uvidí, když vám zavolají. Kontaktní plakáty se vytvářejí v aplikaci Kontakty klepnutím na vaše jméno, výběrem možnosti Kontaktní fotografie a plakát a klepnutím na tlačítko Upravit. Můžete si vybrat, zda chcete sdílet fotografii, Memoji nebo jen své iniciály, a to je to, co lidé uvidí, když jim zavoláte. Můžete také upravit velikost písma, styl a barvu. K dispozici je několik filtrů, které lze použít na snímky, včetně černobílých, dvoubarevných a barevných filtrů v barvě dle vašeho výběru. Můžete upravit oříznutí fotografie a přizpůsobit svůj kontaktní plakát nezávisle na sdíleném obrázku ve zprávách.

Aplikace Kontakty

Aby bylo možné použít kontaktní plakáty, byl design aplikace Kontakty vylepšen. Když klepnete na kontakt, nyní uvidíte, že jeho obrázek kontaktu, Memoji nebo iniciály zabírají mnohem větší část obrazovky. To se také počítá pro kontakty, kterým jste přiřadili obrázek. Budete mít možnost klepnout na možnost Kontaktní fotografie a Plakát pod jménem osoby a vybrat si automatickou aktualizaci na nejnovější informace, když váš kontakt změní něco jako svou profilovou fotku a další.

Živá hlasová schránka

Živá hlasová schránka je nová funkce, která přepisuje hlasovou zprávu, když je zanechána, takže můžete zvednout telefon, pokud se ukáže, že je to něco důležitého. Přepis se zobrazuje přímo na uzamčené obrazovce, když mluví osoba na druhém konci, což vám může pomoci vyhnout se zmeškaným hovorům, pokud se ukáže, že neznámé číslo je hovor od vašeho lékaře nebo jiné důležité osoby. Živou hlasovou schránku lze také vypnout v aplikaci Nastavení tak, že přejdete na Telefon > Živá hlasová schránka a vypnete ji.

Aktualizovaný seznam hovorů

Malá, ale užitečná aktualizace seznamu hovorů vám dá vědět, zda volající zanechal hlasovou zprávu. Pokud ano, můžete na tuto hlasovou zprávu klepnout z rozhraní Nedávné.

FaceTime

Zvukové a video zprávy

Když někomu na ‌FaceTime‌ nebudete moci odpovědět, můžete mu zanechat video nebo zvukovou zprávu v závislosti na použité metodě volání. Pokud jste zahájili videohovor, můžete zanechat video zprávu, a pokud jste zahájili audiohovor‌, můžete zanechat zvukovou zprávu. Po zmeškaném hovoru se vám zobrazí možnost „Nahrát video“, která vám umožní vytvořit zprávu. Uvidíte náhled svého videa a možnost opětovného nahrání, pokud by nedopadlo dobře. Po odeslání se video zpráva nachází v protokolu zmeškaných hovorů ‌FaceTime‌, kde si daná osoba může video prohlédnout a zavolat vám zpět. Všimněte si, že lidé mají možnost ukládat video zprávy do alba fotoaparátu, takže na to pamatujte, když někomu posíláte video.

FaceTime reakce

Aplikace Zprávy má již nějakou dobu reakce, které se spouštějí určitými slovy, a v ‌iOS 17‌ přináší Apple reakce na ‌FaceTime‌. Místo toho, aby byly spouštěny slovy, jsou reakce spouštěny gesty. Gesta spouštějí efekty, jako jsou srdce, balónky, konfety, ohňostroje a další.

FaceTime na Apple TV

S ‌iOS 17‌ a tvOS 17 můžete používat ‌FaceTime‌ na ‌Apple TV‌. Na tvOS 17 je nová aplikace ‌FaceTime‌, ale abyste ji mohli používat, potřebujete ‌iPhone‌ se systémem ‌iOS 17‌ nebo iPad se systémem iPadOS 17, který bude sloužit jako kamera, protože ‌Apple TV‌ nemá vlastní fotoaparát. Hovor ‌FaceTime‌ můžete zahájit na ‌Apple TV‌ nebo ho zahájit na ‌iPhonu‌ a předat jej do ‌Apple TV‌. Je to v podstatě stejné jako ‌FaceTime‌ na ‌iPhonu‌, ‌iPadu‌ nebo Macu, ale s mnohem větším displejem. ‌iPhone‌ bude muset být umístěn v blízkosti televizoru, aby bylo možné zachytit vaše video, a osoba, se kterou telefonujete, se zobrazí na televizoru.