Podle dvou analýz malwaru hackeři cílí na hráče staré hry Call of Duty pomocí červu, který se automaticky šíří v online lobby. 26. června uživatel na fóru Steam upozornil ostatní hráče Call of Duty: Modern Warfare 2, že hackeři útočí pomocí hacknutých lobby, a navrhl spuštění antiviru.



Jiný hráč tvrdil, že analyzoval malware a ve stejném vláknu fóra napsal, že se tento malware jeví jako červ, a to na základě řady textových řetězců uvnitř malwaru. Mluvčí Activision Neil Wood se odvolal na tweet zveřejněný společností na oficiálním účtu na Twitteru, který malware přiznává. „Multiplayer pro Call of Duty: Modern Warfare 2 (2009) na Steamu byl přepnut do režimu offline, zatímco vyšetřujeme zprávy o problému,“ stálo v tweetu. Není jasné, proč hackeři šíří tento malware. Malware je červ, protože se zdá, že se prostřednictvím online lobby automaticky šíří z jednoho infikovaného hráče na druhého. To znamená, že hackeři museli najít a zneužít jednu nebo více chyb ve hře ke spuštění škodlivého kódu na počítačích ostatních hráčů.

Call of Duty: Modern Warfare 2 vydala společnost Activision v roce 2009, ale stále má malou komunitu hráčů. Podle webové stránky, která sleduje počet hráčů, kteří hrají videohry online, hru v době psaní tohoto článku hrálo kolem 600 lidí. Společnost Valve, která provozuje platformu Steam, na žádost o komentář nereagovala. I když se v minulosti vyskytly případy malwaru distribuovaného prostřednictvím videoher, obvykle se tak stalo prostřednictvím falešných verzí instalačních programů her a dokonce i cheatů.