Modely iPhone 15 a ‌iPhone 15‌ Plus by mohly mít stále menší snímač než iPhone 15 Pro a ‌iPhone 15 Pro‌ Max, a to i přes jejich upgrade na 48 megapixelů, podle nové zprávy zveřejněné na Weibo.



Tvrzení pochází od „Digital Chat Station“, uživatele Weibo, který dříve zveřejnil řadu podrobností o fotoaparátech nadcházejících modelů iPhonů. Za prvé tvrdí, že ‌iPhone 15 Pro‌ a ‌iPhone 15 Pro‌ Max budou mít stejný 1/1,28palcový 48megapixelový snímač jako iPhone 14 Pro a ‌iPhone 14 Pro‌ Max. Zprávy od zdrojů včetně analytiků Jeffa Pu a Ming-Chi Kuo říkají, že modely nižší třídy budou obsahovat 48 megapixelový fotoaparát, stejně jako ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 14 Pro‌ Max. Podle Digital Chat Station však budou mít i nadále menší skládaný obrazový snímač CMOS (CIS) než modely vyšší třídy.

iPhone 14 a ‌iPhone 14‌ Plus jsou vybaveny 12megapixelovým snímačem o velikosti 1/1,9 palce. To znamená, že modely nižší třídy‌ by mohly získat o 27 % větší snímač – což je podstatný nárůst, ale stále se nevyrovná modelům ‌iPhone 14 Pro‌ a ‌iPhone 15 Pro‌. Větší obrazový snímač nabízí lepší kvalitu obrazu tím, že zachytí více světla, což vede k větším detailům a menšímu šumu, zejména za špatných světelných podmínek. Poskytuje také širší dynamický rozsah a lepší přesnost barev, což má za následek profesionálnější a vizuálně lepší fotografie.