Apple v iOS 17 představil šikovnou novou funkci, která pomáhá narovnat úhel záběru ještě předtím, než stisknete spoušť. V dnešním článku si ukážeme, jak využít výhod této nové funkce.



Aplikace Fotoaparát již nějakou dobu obsahuje několik volitelných nastavení, která vám mohou pomoci narovnat záběry. Je tu mřížka, kterou lze překrýt na hledáčku, a poněkud skrytá funkce vyrovnání pro fotografie, která vám pomůže správně zarovnat objekt. S ‌iOS 17‌ Apple dále vylepšil funkci vyrovnávání tím, že ji oddělil od režimu mřížky. Zapnutím možnosti Úroveň se na obrazovce objeví přerušovaná vodorovná čára, když váš iPhone zjistí, že nakloníte zařízení mírně z vodorovné polohy. Čára se zobrazí jako bílá, když je telefon mimo úroveň, a poté, až je objekt správně zarovnán se změní na žlutou.

Jak narovnat úhel záběru pomocí nové funkce iOS 17

  • Přejděte dolů a vyberte Fotoaparát.
  • Zde přepněte přepínač vedle položky Úroveň do polohy zapnuto.
  • Nyní otevřete aplikaci Fotoaparát a zkuste fotografovat objekt pod přímým úhlem a ve středu hledáčku byste měli vidět přerušované vodorovné čáry. Narovnejte úhel nahoru, abyste propojili čáry a vytvořili jedinou žlutou čáru.
  • Vyskakovací okno pro vyrovnání se objeví pouze krátce a pouze v úzkém rozsahu úhlů blízkých horizontále (ať už v orientaci na výšku nebo na šířku), takže nebude rušivě vyskakovat, když se záměrně pokoušíte vyfotografovat fotografii pod úhlem.