Očekává se, že Apple představí řadu iPhone 15 v září. Jako obvykle budou mít modely vyšší třídy širokou škálu nových funkcí, včetně portu USB-C, čipu A17 Bionic, titanového rámu a dalších.



Níže jsme shrnuli pět nejlepších nových funkcí, které budou obsahovat iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

  • Port USB-C: Celá řada iPhone 15 bude obsahovat port USB-C, který poskytuje univerzálnější standard nabíjení. U modelů vyšší třídy se očekává, že port USB-C bude podporovat alespoň USB 3.2 nebo Thunderbolt 3, což by vedlo k tomu, že zařízení nabídnou výrazně rychlejší přenos dat přes kabelové připojení ve srovnání se stávajícími iPhony s portem Lightning.
  • Tlačítko Akce: Říká se, že modely vyšší třídy budou vybaveny přizpůsobitelným tlačítkem jako Apple Watch Ultra. Tlačítko by nahradilo přepínač pro zapnutí tichého režimu, který je součástí každého modelu iPhonu od roku 2007. Uživatelé by pravděpodobně mohli tlačítku přiřadit různé systémové funkce, jako je Zvonění/Ticho, Nerušit, Svítilna, Režim nízké spotřeby, a více.
  • Titanový rám: Druhou funkcí Apple Watch Ultra, kterou by měly modely iPhone 15 Pro je titanový rám, který bude mít spíše broušený povrch.
  • Čip A17 Bionic: Očekává se, že modely vyšší třídy budou vybaveny čipem Apple A17 Bionic nové generace. Čip bude údajně vyroben na základě pokročilého 3nm procesu TSMC pro výrazné zlepšení výkonu a energetické účinnosti ve srovnání s čipem A16 Bionic v modelech iPhone 14 Pro.
  • Ultratenké rámečky: iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Mac bude mít ještě tenčí, mírně zakřivené rámečky kolem displeje.