„Pokemon Sleep“ je roztomilá hra, která je navržena tak, aby motivovala uživatele, aby šli spát včas, i když postrádá základní funkce pro uživatele iPhonu. Společnost Pokemon Company oznámila Pokemon Sleep v roce 2019.



Tehdy uvedla, že hra bude vydána v roce 2020, ale to se nestalo. Během týdne byla pomalu zaváděna po celém světě a nyní je konečně k dispozici také v Česku. Pokemon Sleep je k dispozici v App Store zdarma ke stažení. Existují nákupy v aplikaci, ale hra je plně hratelná bez utrácení peněz. Pokud jste doufali, že použijete svá data Apple Health nebo Apple Watch k získání Pokémona v Pokemon Sleep, budete zklamáni. Hra je navržena tak, aby sledovala spánek pomocí smartphonu nebo herního ovladače Pokemon Go Plus+ a údaje o spánku jsou k dispozici pouze v aplikaci. Hra se hraje ve dvou fázích – sledování spánku a denní hraní. Během dne se hráči účastní miniher, aby naplnili svůj měřič síly Snorlax.

V noci však musíte aplikaci nechat otevřenou na iPhonu, který je umístěn lícem dolů na posteli pro přesné sledování spánku. Čím delší a kvalitnější spánek, tím vyšší je skóre spánku. Pokud uživatelé nechtějí používat svůj iPhone jako sledovací zařízení, lze místo něj použít ovladač Pokemon Go Plus+. Spánek nelze sledovat na tvrdém povrchu, jako je komoda, ani nelze telefon připevnit na stojan MagSafe. Je to velmi roztomilá hra, která využívá základní funkce smartphonu, ale rádi bychom v budoucnu viděli integraci HealthKit. Zatímco Nintendo zjevně tlačí na prodeje svého herního ovladače Pokemon Go Plus+, mnoho lidí již vlastní vynikající sledovače spánku – Apple Watch.