Žádost o registraci ochranné známky Apple Music byla v plném rozsahu zamítnuta poté, co se společnost pokusila zahrnout do ochranné známky také živá hudební vystoupení.
Apple se dlouho potýkal s problémem s ochrannou známkou názvu společnosti jako celku.



Je to proto, že Beatles od roku 1968 vlastnili práva k ochranné známce své nahrávací společnosti Apple Corps. Apple to nakonec vyřešil zakoupením ochranné známky v roce 2007. Apple se poté snažil podat žádost o další ochrannou známku pro Apple Music. Při žádosti o tuto ochrannou známku se však společnost snažila zahrnout živá hudební vystoupení, což vedlo k námitce. Charlie Bertini, trumpetista, který používá značku Apple Jazz pro své koncerty od roku 1985, se ohradil a tvrdil, že při použití pro živá vystoupení by došlo k záměně mezi těmito dvěma ochrannými známkami. Americký úřad pro ochranné známky souhlasil, že názvy jsou příliš podobné, ale zjistil, že Apple má na ochrannou známku přednostní právo.

Bertini se však odvolal a vyhrál. Americký odvolací soud rozhodl, že Apple nemůže připojit svá práva k ochranné známce pro živá vystoupení na ochrannou známku Apple Corps pro zvukové nahrávky, což je jiná kategorie zboží. Apple minulý měsíc požádal soud o nové slyšení s tím, že nyní chce odstranit kategorii živých vystoupení, aby mohl pokračovat ve své žádosti o ochrannou známku Apple Music v ostatních kategoriích. IPWatchDog však poznamenává, že soud tuto žádost zamítl. To znamená, že celá jeho žádost o ochrannou známku Apple Music je zamítnuta. Jinými slovy, protože se společnost pokusila přihlásit do kategorie, na kterou neměla nárok, je přihláška ochranné známky jako celek zamítnuta.