Apple minulý měsíc oznámil nový reklamní formát pro App Store, takže vývojáři mají ještě více možností propagovat své aplikace uživatelům. Společnost uvedla, že nové reklamy na kartě Dnes v App Store budou viditelné v červenci a ode dneška se uživatelům tyto nové reklamy zobrazují.



Reklamy se objeví přímo na kartě Dnes – což je první karta, kterou uživatelé uvidí, když otevřou App Store. Reklama se zobrazuje těsně pod hlavním blokem. „S reklamou na kartě Dnes se vaše aplikace může objevit na přední straně App Store,“ vysvětluje Apple vývojářům. „Nový formát bude zjednodušen a bude obsahovat ikonu aplikace, název a titulky,“ dodává společnost. Tento nový formát reklamy je jednodušší a neobsahuje žádné snímky obrazovky ani podrobné informace. Klepnutím na reklamu se uživatel dostane na vlastní produktovou stránku s aplikacemi od inzerenta.

Apple samozřejmě ještě musí schválit ikonu, název a podnadpis reklamy. Například aplikace s ikonou nebo názvem označenými jako „násilné, urážlivé, sexuálně explicitní nebo jinak nevhodné“ nemohou být v těchto reklamách uváděny. Dalším detailem, který je třeba mít na paměti, je, že tento nový formát reklamy je k dispozici pouze na iPhonu s iOS 16.4 nebo novějším. Reklamy zatím nebudou k dispozici na iPadu. Další podrobnosti o reklamách App Store naleznete na webu společnosti Apple.