Nedávná zpráva od uživatele Twitteru „RGcloudS“ tvrdí, že by řada iPhone 15 mohla obsahovat technologii skládaných baterií pro prodlouženou životnost. Zpráva byla zveřejněna jako součást informací o modelech Samsung Galaxy S24+ a S24 Ultra, které by tuto technologii měly obsahovat také.



Skládané baterie používají výrobní techniku zvanou laminace, kde jsou prvky složeny do klikatých vrstev místo toho, aby byly srolovány. Vzhledem k tomu, že uvnitř je tímto způsobem získáno více prostoru, může být zahrnuto více aktivního materiálu, což má za následek větší celkovou kapacitu. Teplo je také převáděno rovnoměrněji, než pouze do jedné oblasti, což prodlužuje životnost baterie.

Elektromobily se již ve velké míře spoléhají na skládané baterie kvůli jejich schopnosti poskytovat vysoký výkon a rychlé dobíjení, stejně jako jejich vynikající hustotě energie. Nacházejí se také ve zdravotnických zařízeních, v letectví a kosmonautice. Kromě toho leaker tvrdí, že Apple testuje 40W kabelové nabíjení a 20W nabíjení přes MagSafe, ale není si jist, zda se to týká řady ‌iPhone 15‌ nebo iPhone 16. iPhone 14 Pro Max může dosáhnout maximální rychlosti kabelového nabíjení až 29 W, zatímco ‌MagSafe‌ podporuje pouze 15 W.