Připravované dokumentární seriály Apple TV+ „Born to be Wild“ a „Endangered Planet“ poskytnou divákům nový pohled na životy některých nejvzácnějších zvířat na Zemi.



„Born to be Wild“ sleduje šest vzácných zvířat, jak jsou chována v zajetí, aby byla nakonec znovu vypuštěna do volné přírody. Mezi druhy zvířat, které se v novém šestidílném seriálu objeví patří tučňáci afričtí, gepardi, rys iberský, medvědi, lemuři kata a sloni Savana. Seriál vytvořila Lucy van Beeková, která také pracovala na „Wild Tales from the Farm“ a „The Search for a New Earth“. Je to také první spolupráce Applu s Tailfeather Productions a jeho nejnovější spolupráce s Offspring Films.

„Endangered Planet“ sleduje filmaře, jak zachycují převratné – a často vůbec první záběry těch nejnepolapitelnějších tvorů planety. Tento šestidílný seriál představuje zvířata, jako je levhart kavkazský, gorila Cross River, medvěd Gobi, nosorožec jávský, tygr malajský a velryba severoatlantická. Seriál „Endangered Planet“ vytvořili Alex Williamson a Isla Robertson, kteří byli nominováni na cenu IDA, kteří také pracovali na hitu Apple TV+ „Earth At Night In Color“.