Uživatelé iPhonů stále častěji nacházejí důvody, proč zvolit aplikaci Mapy před Google Mapy, přičemž někteří zákazníci chválí jasné trasy veřejné dopravy a pěkný design. Vyplývá to z neoficiálních zpráv shromážděných The Wall Street Journal.



I když je aplikace Apple Mapy předinstalovaná na všech iPhonech, drtivá většina uživatelů má podle Canalys jako alternativu staženou aplikaci Google Mapy. To však nezabránilo tomu, aby někteří uživatelé přešli zpět na aplikaci Apple Mapy, uživatelé se k ní obvykle vracejí pro její čistší design oproti nepřehlednějšímu designu aplikace Google Mapy.

„Google mi ukazuje restaurace, bary a další věci, ale to já nutně nevyhledávám,“ uvádí jeden uživatel. Aplikace Apple Mapy byly spuštěny v roce 2012 a byla kritizována za to, že má neúplná a nepřesná data, což některé uživatele přivedlo na nebezpečné trasy. Generální ředitel Applu Tim Cook vydal veřejnou omluvu za problémy, které to způsobilo zákazníkům, a poté byl o měsíc později odvolán z funkce Scott Forstall. Od té doby Apple výrazně vylepšil aplikaci Mapy, zabudoval nové funkce a opravil přetrvávající chyby.