TikTok oznámil, že zavádí podporu pro přístupové klíče, které uživatelům populární platformy poskytují jednodušší a bezpečnější způsob přihlášení. Apple integroval přístupové klíče do iOS se spuštěním iOS 16 a jsou také k dispozici v iPadOS 16.1 a novějším a macOS Ventura.



Přístupové klíče jsou standardem vyvinutým aliancí FIDO a konsorciem World Wide Web Consortium, takže podpora přístupových klíčů v aplikaci TikTok bude fungovat na zařízeních Apple i na dalších zařízeních, která tuto funkci podporují. Přístupové klíče se snáze používají a jsou bezpečnější než hesla, protože umožňují uživatelům přihlašovat se k aplikacím a webům stejným způsobem, jakým odemykají svá zařízení: otiskem prstu, skenem obličeje nebo kódem zámku obrazovky.

Aplikace používající přístupové klíče, včetně TikToku, nemohou přistupovat k žádným biometrickým údajům používaným v procesu ověřování na zařízeních iOS ani je zpracovávat a všechna biometrická autentizační data zůstávají v zařízeních uživatelů. Přístupové klíče jsou také odolné vůči online útokům, jako je phishing, díky čemuž jsou bezpečnější než jednorázové SMS kódy. TikTok říká, že od tohoto měsíce začne zavádět přístupové klíče v Asii, Africe, Austrálii a Jižní Americe a časem se funkce rozšíří do dalších zemí.