Až příští měsíc bude vydán iOS 17, nepřidá nové funkce jen do vašeho iPhonu, ale přidá je také do AirPods Pro druhé generace. V dnešním článku se podíváme na to, na které funkce se můžete těšit.



Adaptivní zvuk

Tato funkce spojuje stávající režimy Aktivní potlačení hluku a transparentnosti, aby bylo dosaženo nejlepšího zvukového zážitku v daném okamžiku. Apple říká, že může přizpůsobit kontrolu hluku, když se pohybujete mezi různými prostředími. Tímto způsobem budou hlasité nebo rušivé zvuky, které vás obklopují, automaticky potlačeny, zatímco ostatní zvuky budou stále slyšitelné.

Uvědomění si konverzace

Funkce Uvědomění si konverzace dokáže rozpoznat, když s vámi někdo začne mluvit, a sníží hlasitost zvuku, který posloucháte, a odpovídajícím způsobem omezí hluk na pozadí. Funkce pomáhá, když právě telefonujete, a snižuje hluk kolem vás, když mluvíte.

Personalizovaný zvuk

Personalizovaný zvuk využívá strojové učení k doladění vašeho poslechu tím, že pochopí podmínky prostředí a preference poslechu. Díky této funkci je váš ‌‌iPhone‌ schopen časem zjistit více o hlasitosti, kterou preferujete, a podle potřeby ji upravit tak, aby odpovídala vaší požadované úrovni zvuku.

Ovládání ztlumení

Možná překvapivě ‌AirPods Pro‌ aktuálně nemají přiřaditelnou funkci ztlumení, když telefonujete. S ‌iOS 17‌ se to však má změnit. Pokud stisknete stopku svých sluchátek AirPods Pro, budete moci ztlumit zvuk a znovu zapnout, když právě telefonujete. Tuto funkci podporují také AirPods první generace a AirPods třetí generace a funguje i na sluchátkách AirPods Max, pokud stisknete digitální korunku.

Rychlé automatické přepínání zařízení

AirPods byly v minulosti kritizovány za pomalý výkon při pokusu o automatické přepínání mezi zařízeními Apple. AirPods Pro 2 budou v systému iOS 17 automaticky přepínat mezi zařízeními Apple mnohem rychleji.

Hey Siri

Apple zjednodušuje hlasový příkaz pro vyvolání Siri na ‌iPhonu‌ a dalších Apple zařízeních, včetně iPadu, Macu, HomePodu a druhé generace ‌AirPods Pro‌. Namísto „Hey ‌Siri‌“ budete moci jednoduše říct „‌Siri‌“ a aktivovat tak hlasového asistenta, když máte AirPods. Nejen to, budete také moci zadávat více dotazů a příkazů za sebou, aniž byste museli znovu říkat „Siri“.