Jednou z hlavních nových funkcí přicházejících v iOS 17 je přidání offline map do aplikace Apple Mapy, které vám umožní stáhnout si oblast mapy předem a navigovat bez Wi-Fi nebo mobilních služeb.



Přestože přišla několik let pozadu za Google Mapy, funkce je velmi dobře provedena. Ve skutečnosti je dokonce dostatečně inteligentní, aby vám připomněla, abyste si stáhli mapu předem, pokud se chystáte do oblasti se špatným signálem. Tento detail  poprvé zveřejnil u/freaktheclown na Redditu a lze ji použít v nejnovějších beta verzích iOS 17. Při plánování trasy na iPhonu se systémem iOS 17 aplikace zkontroluje, zda je na vaší trase signál.

Pokud ví, že signál bude špatný, než se dostanete do cíle, zobrazí odkaz ke stažení vaší trasy. Po stažení můžete svou sbírku offline map spravovat klepnutím na svůj profilový obrázek v aplikaci Mapy. Díky automatickým aktualizacím aplikace za vás pravidelně aktualizuje vaše stažené mapy nejnovějšími body zájmu a kartografií. To znamená, že mapy nikdy nebudou zastaralé. Stažené mapy lze také procházet na Apple Watch, pokud je spárovaný iPhone poblíž.