V App Storu jsme letos viděli spoustu nových klientů Mastodon pro iPhone, iPad a Mac. Nyní však vývojář Will Bishop vydává Stomp – aplikaci, která uživatelům Apple Watch umožňuje přístup k Mastodon přímo z jejich zápěstí.



Will Bishop vytvořil také Chirp, populárního Twitter klienta pro Apple Watch. Vzhledem k tomu, že Twitter vypnul své API pro aplikace třetích stran, byl ukončen i Chirp. Nyní ale vývojář svůj projekt oživuje s aplikací Stomp, která spolupracuje s decentralizovanou sociální sítí Mastodon. A používání aplikace je docela jednoduché. Po instalaci aplikace na váš iPhone i Apple Watch, vše, co musíte udělat, je nastavit svůj Mastodon účet prostřednictvím vašeho iPhonu.

Účet bude synchronizován s aplikací pro Apple Watch a poté jste připraveni používat Stomp. K dispozici je časová osa, trendy seznamy, vyhledávání a dokonce i zprávy. Jak byste očekávali, aplikace umožňuje uživatelům lajkovat příspěvky, zobrazovat odpovědi a dokonce odpovídat nebo vytvářet nový příspěvek přímo z Apple Watch. Stomp je nyní k dispozici v App Store a můžete si jej vyzkoušet zdarma. Některé funkce, jako je možnost vytvářet nové příspěvky, však vyžadují předplatné.