Apple pravděpodobně bude prodávat kabel USB-C pro iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, který je schopen přenosu dat rychlostí až 40 Gb/s. To je nejnovější tvrzení Kosutamiho, který zveřejnil podrobnosti o kabelu na Twitteru (nyní X).



Podle leakera je délka kabelu 0,8 metru, což je kratší než stávající kabel Thunderbolt 4 Pro a údajně podporuje nabíjení až 150 W. Apple prý bude kabel prodávat samostatně. Vzhledem k očekávanému přechodu na port USB-C u všech modelů řady iPhone 15 existuje mnoho dohadů o tom, který standard Apple použije v iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, aby je dále odlišil od cenově dostupnějších modelů. Podle analytika Ming-Chi Kuo budou modely iPhone 15 Pro podporovat „alespoň“ USB 3.2 nebo Thunderbolt 3.

Uniklý kabel USB4 je však založen na protokolu Thunderbolt 4, což mu umožňuje dosáhnout rychlosti 40 Gbps, resp. dvojnásobek předchozího standardu USB 3.2 Gen 2. Začátkem tohoto roku analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že modely ‌iPhone 15‌ budou podporovat rychlejší nabíjení díky přechodu na USB-C. Podle zpráv bude každý iPhone 15 v krabici obsahovat opletený nabíjecí kabel USB-C, který je tlustší (tj. odolnější) a o 50 % delší než Lightning kabel dodávaný se současnými modely iPhone. Proslýchá se také, že kabely budou barevně sladěny s novými barvami iPhonu.