The New York Times upozorňuje na pokračující výzvu, které Apple čelí s App Store, a na to, co s tím dělají rodiče. Společnost zdůrazňuje web s názvem App Danger Project. Webová stránka používá strojový algoritmus, který poskytuje rodičům dva zdroje.



První je seznam aplikací s alespoň některými recenzemi naznačujícími nebezpečí, které byly webovou stránkou označeny. App Danger Project aktuálně uvádí 182 aplikací napříč App Store a Google Play, které splňují jeho kritéria nebezpečnosti. Seznam lze filtrovat podle platformy. Filtrování pouze na App Store zúží seznam na 146 aplikací. Web také obsahuje nástroj, který umožňuje komukoli vyhledávat aplikace z obou obchodů s aplikacemi a analyzovat jejich recenze. To je založeno na recenzích vrácených ve vyhledávání, které zmiňují dětskou pornografii, pedofily a další indikátory toho, že je aplikace nebezpečná.

Například Snapchat vrací 23 recenzí, které naznačují, že tato aplikace není pro děti bezpečná. Stejné vyhledávání nevrací žádné označené recenze pro Instagram, ale Facebook je označen čtyřmi recenzemi, které upozorňují na bezpečnostní obavy. Recenze napsané uživateli samozřejmě automaticky neznamenají, že aplikace je skutečně pro děti nebezpečná. To je důvod, proč Apple představil několik funkcí, které mají děti chránit. Podle New York Times však Apple prošetřil aplikace uvedené v App Danger Project a odstranil 10, které porušovaly jeho pravidla. Přečtěte si celý článek z New York Times, kde najdete, jak App Danger Project začal a čeho jeho zakladatelé doufají, že dosáhnou.