Apple zmenšuje rámečky u svých nadcházejících modelů iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max pomocí speciálního výrobního procesu a společnost také plánuje použít stejnou technologii na nových iPadech, uvedl Mark Gurman z Bloomberg.



Gurman ve svém nejnovějším zpravodaji Power On říká, že Apple používá nízkotlaké přelévání neboli LIPO ke zmenšení velikosti okraje displeje u iPhonu 15 Pro a iPhonu 15 Pro Max na 1,5 milimetru (oproti přibližně 2,2 milimetru u současných iPhonů). Za předpokladu, že Apple dokáže překonat hlášené problémy s výrobou, mohlo by to znamenat, že modely iPhone 15 Pro budou mít nejtenčí rámečky ze všech smartphonů, které jsou v současnosti na trhu, a Apple má zjevně zájem zopakovat ekvivalentní úspěch i se svými iPady.

Jak poznamenal Gurman, Apple poprvé použil LIPO na Apple Watch Series 7, aby ztenčil okraje zařízení a zvětšil velikost displeje. Očekává se, že rámečky na všech čtyřech modelech řady iPhone 15 budou mírně zakřivené kolem okrajů, podobně jako u řady iPhone 11. Většina zpráv tvrdila, že pouze modely vyšší třídy budou mít letos zmenšený rámeček, ale dříve přesný leaker sdílel obrázek, který ukazuje, že iPhone 15 a iPhone 15 Plus mohou mít také mírně tenčí rámečky. Očekává se, že Apple oznámí nové iPhony v září jako obvykle.