V posledním vydání svého zpravodaje Power On Mark Gurman píše, že Apple připravuje zásadní změnu designu pro Apple Watch, označované jako Apple Watch X. Apple Watch X by měly být vydány v roce 2024 nebo 2025 na 10. výročí.



Tyto Apple Watch budou obsahovat největší změnu designu vůbec, po několika letech drobných změn. Gurman říká, že Apple Watch X budou tenčí než kdy předtím, možná včetně nového magnetického upevňovacího systému pro přichycení a výměnu řemínků.
Zatímco Apple vydává nové Apple Watch každý rok od představení původního modelu, Gurman říká, že Apple interně vedl diskuse o zpomalení tohoto tempa. To nepřímo potvrzuje také skutečnost, že Apple každým rokem přidává méně a méně nových funkcí.
Přechod z posuvného systému na nový systém magnetického uchycení řemínku je snaha zmenšit prostor a potenciálně uvolnit více místa pro baterii.

Lidé podílející se na vývoji nových Apple Watch říkají, že systém zabírá značné množství místa, které by bylo možné lépe využít větší baterií nebo jinými komponenty. Díky tomuto magnetickému systému by všechny současné řemínky byly nekompatibilní. Gurman si však zatím není jistý, zda bude systém magnetického uchycení použit pro Apple Watch X. Je ale jasné, že Apple zvažuje nejrůznější radikální řešení, jak hodinky přepracovat. Mezi další technologické pokroky patří připravovaný micro-LED displej a snímače krevního tlaku. Doufejme, že Apple Watch X budou stejně významné jako skok z iPhone 7 na iPhone X.