Začátkem minulého týdne Apple začal přijímat přihlášky do jednodenních vývojářských lekcí Vision Pro v Cupertinu, Londýně, Mnichově, Šanghaji, Singapuru a Tokiu. 



Tyto kódovací lekce umožní vývojářům testovat a optimalizovat své aplikace na visionOS a zaměstnanci společnosti Apple budou vývojářům k dispozici, aby jim pomohli s nastavením a řešením problémů. Apple od té doby začal posílat e-maily prvním vývojářům pozvaným k účasti na těchto lekcích, které začali tento týden a ve vybraných městech budou pokračovat do srpna. „V těchto samostatně řízených programovacích a designových lekcích budete moci testovat a optimalizovat své aplikace na visionOS,“ uvádí se na webových stránkách společnosti Apple. „Přineste si svůj Mac a vše, co potřebujete k úpravě, sestavení, spuštění a testování aplikace na Vision Pro.“

Členové Apple Developer Program, kterým je alespoň 18 let, se mohou přihlásit do jedné z lekcí. Vývojáři musí mít novou aplikaci visionOS v aktivním vývoji nebo existující aplikaci pro iPadOS nebo iOS a Apple říká, že prioritu budou mít vývojáři, kteří vytvářejí aplikace speciálně optimalizované pro Vision Pro.

Přísně tajná pravidla

Apple zpřístupnil vývojářům simulátor SDK a visionOS pro vytváření aplikací pro Vision Pro. Pro vývojáře, kteří potřebují nepřetržitý přímý přístup k headsetu, Apple také otevřel vývojářské sady Vision Pro. Apple má pro tyto sady velmi přísné podmínky, které musí vývojáři splnit. Vývojáři musí sadu uchovávat v soukromí a nemohou ji ukazovat rodině, přátelům ani jiným neoprávněným osobám. Sada také musí být neustále u vývojáře a pokud se nepoužívá, musí být uložena v uzamčeném pouzdře na uzamčeném místě, dodává společnost. Apple říká, že Vision Pro bude vydán v USA začátkem příštího roku a aplikace pro visionOS od třetích stran budou dostupné prostřednictvím App Store na headsetu.