Apple zatím nemusí měnit svá pravidla App Store, zatímco jeho právní spor s Epic Games pokračuje, rozhodl dnes Nejvyšší soud USA. Apple tedy může ponechat pravidla ‌App Store‌ tak, jak jsou.



Pravidla společnosti Apple brání vývojářům směrovat zákazníky k nákupu digitálního zboží mimo ‌App Store‌. V případu Epic vs. Apple, který začal v roce 2020, soudce rozhodl, že Apple by měl změnit svá pravidla ‌App Store‌, aby vývojářům umožnil nasměrovat zákazníky mimo ‌App Store‌, což připravuje cestu pro alternativní platební metody. Od roku 2021 byl Apple schopen odložit implementaci změn, dokud nebyla vznesena různá odvolání. V dubnu 2023 se odvolací soud devátého obvodu přiklonil na stranu původního soudu a ponechal v platnosti rozhodnutí pro změnu pravidel App Store. Apple se poté rozhodl požádat Nejvyšší soud, aby případ projednal.

Odvolací soud dal společnosti Apple 90 dní na podání žaloby k Nejvyššímu soudu a tehdy uvedl, že Apple nemusí měnit pravidla, dokud Nejvyšší soud nerozhodne o tom, zda případ projedná. V důsledku toho se Apple může i nadále dočasně vyhýbat upravení pravidel ‌App Store‌. Apple ještě musí podat odvolání k Nejvyššímu soudu a Nejvyšší soud by mohl rozhodnout, že případ nebude projednávat. Pokud k tomu dojde, bude nutné provést změnu okamžitě, protože bude platit rozhodnutí odvolacího soudu. Apple argumentoval, že změna pravidel App Store naruší rovnováhu mezi vývojáři a zákazníky, kterou poskytuje App Store, což způsobí nenapravitelné škody společnosti Apple a spotřebitelům.