Minulý měsíc Apple zpřístupnil laboratoře pro vyzkoušení Vision Pro v Cupertinu, Londýně, Mnichově, Šanghaji, Singapuru a Tokiu. Jednodenní lekce umožňují vývojářům testovat a optimalizovat své aplikace v systému visionOS.



Zaměstnanci společnosti Apple jsou vývojářům k dispozici, aby jim pomohli s nastavením a řešením problémů. Apple dnes zdůraznil některé pozitivní reakce od vývojářů, kteří se zúčastnili laboratoří a měli možnost vyzkoušet si Vision Pro. „Díval jsem se na tuto věc v simulátoru celé týdny a snažil se zjistit, jak to funguje,“ řekl David Smith, vývojář aplikace Widgetsmith. „Poprvé, když uvidíte svou vlastní aplikaci skutečně spuštěnou, je to skvělé.“

Každý registrovaný vývojář, kterému je alespoň 18 let, může požádat o bezplatnou účast v laboratořích na webových stránkách společnosti Apple, přičemž další data budou přidána do konce září v závislosti na lokalitě. Vývojáři musí mít novou aplikaci visionOS v aktivním vývoji nebo existující aplikaci pro iPadOS nebo iOS a Apple říká, že prioritu budou mít vývojáři, kteří vytvářejí aplikace speciálně optimalizované pro Vision Pro. Vision Pro bude vydán v USA na začátku roku 2024 a v dalších zemích později v tomto roce.